Kezdőlap Blog

Meleg étel adomány rászoruló gyerekek számára

Örömmel számolunk be róla, hogy a mai nappal a Pécsi Rotary Club szervezésében elkezdődött a meleg ételek adománya rászoruló gyerekek számára. Példaértékű összefogás eredményeként a Magnus Aircraft és a Pécsi Rotary Club felajánlásával 25 gyermek számára 2 héten keresztül biztosítunk meleg ételt. Puszpán Zoltán a Pécsi Rotary Club elnöke jelenlétében indult útjára az első szállítmány. Az ételek előállításában és kiszállításában a Teleky Food van a segítségünkre. Köszönjük szépen! Amennyiben e nemes cselekedethez csatlakoznál, mi vállaljuk a szervezési feladatokat. Jelentkezni lehet Facebookon illetve a az alábbi elérhetőségeken.

Pécsi Rotary Club Alapítvány a tehetséges fiatalokért

A Pécsi Rotary Club Alapítvány 1996 óta támogatja a kiemelkedő tehetségű fiatalokat, annak érdekében, hogy bontakoztathassák ki tehetségüket és életükben sikereket érhessenek el. Ehhez az Alapítvány – pénzügyi lehetőségeihez mérten – anyagi támogatási forrásokkal járul hozzá. Az Alapítvány forrását döntő részben magánadományok képezik, melyek nagyobb részben vállalkozásoktól, kisebb részben magánszemélyektől érkeznek.

Az Alapítvány és a Pécsi Rotary Club kiemelt rendezvénye a 2019-ben immáron 6. éve megrendezésre került Pécsi Rotary Advent programsorozat. Ennek keretében az Alapítvány – a magán adományozói által biztosított forrásokból – minden évben az Advent időszakában 24-28 fő tehetséges és nehéz körülmények között élő fiatal számára 100-100 ezer forint értékű támogatás biztosítását vállalja fel. A Rotary Advent az egyik legsikeresebb pécsi karitatív támogatási programmá vált, miközben eredményesen segíti az Alapítvány legfőbb céljának, a tehetséges fiatalok támogatásának teljesítését is.

Az Alapítvány másik sikeres programja a Pécsi Rotary Club és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola közötti kiváló kapcsolatából született, több évtizedes múltra visszatekintő Újévi Koncert. Ennek keretében minden évben jutalmazzuk az iskola tehetséges diákjait az Újévi Koncerten bemutatott előadások és tanáraik ajánlása alapján. Az így kiválasztott tehetséges fiatal előadóművész „palánták” díjazásához („Rotary díj”) szükséges anyagi források előteremtésében jelentős szerepet vállal fel az Alapítvány.

Az Alapítvány 2020-tól újabb fontos támogatási program elindítását és finanszírozását vállalja fel. A Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat kiemelt célja a tehetséges pécsi középiskolás fiatalok támogatása annak érdekében, hogy kiemelkedő művészeti vagy tudományos vagy sport tevékenységüket kibontakoztathassák, elmélyíthessék, ezáltal a kiválósági területükön a jövőben sikeresek lehessenek. A pályázat keretében személyenként minimum 50.000 Ft, maximum 150.000 Ft értékű vissza nem térítendő ösztöndíj támogatásra lehet pályázni. Nagyon fontos szempont az átláthatóság: a beérkezett ösztöndíj pályázatokat a Pécsi Rotary Club Ösztöndíj Bizottsága bírálja el és a pályázatokról és az odaítélt ösztöndíj összegek mértékéről az Ösztöndíj Bizottság előterjesztése alapján a Pécsi Rotary Club Alapítvány hoz döntést.

A Pécsi Rotary Club Alapítvány a jövőben is folytatni kívánja eddigi karitatív munkáját.

Ehhez várjuk az Önök támogatását is!

Kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1%-ával támogassa céljaink megvalósítását!

Adószámunk:
18309098-1-02

Amennyiben egyéb módon kíván hozzájárulni Alapítványunk működéséhez, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a Pécsi Rotary Club és Alapítvány honlapján található elérhetőségeken: www.rotarypecs.hu

Köszönjük!

Pécsi Rotary ösztöndíj pályázat

A Pécsi Rotary Club már hosszú évek óta kiemelt feladatának tartja a Pécsett tanuló tehetséges fiatalok felkutatását és azok támogatását, előmenetelük segítését. Úgy gondoljuk, hogy a tehetségeket helyzetbe kell hozni, meg kell adni nekik minden esélyt ahhoz, hogy az életben sikeresek lehessenek. Ez fontos az egyén, a család számára, egyúttal hozzájárul Pécs és térsége fejlődéséhez, a minőségi, magas hozzáadott értékű gazdasági és társadalmi tevékenységek erősítéséhez, hosszú távon pedig ahhoz, hogy városunk és térségünk minél sikeresebb lehessen európai és világ szinten egyaránt.

A Pécsi Rotary Ösztöndíj pályázat kiemelt célja a tehetséges pécsi fiatalok támogatása annak érdekében, hogy kiemelkedő művészeti vagy tudományos vagy sport tevékenységüket kibontakoztathassák, elmélyíthessék, ezáltal a kiválósági területükön a jövőben sikeresek lehessenek.

Jelentkezés és további részletek

Újévi koncert

2020-ban ismét megrendezésre került a pécsi Rotary Klub és a Művészeti Gimnázium közös szervezésében már hagyománnyá vált Újévi Koncert. Nagyon színvonalas előadásokat láthattak és halhattak kedves vendégeink, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy jelenlétükkel támogatták rendezvényünket. Az előadások magas színvonaláért pedig a Művészeti Gimnázium tanárainak, munkatársainak és természetesen diákjainak mondunk köszönetet.