Sárkányhajóztunk
2013. augusztus 30., péntek
7 Clubból (RC Baja, RC Kaposvár, RC Kozármisleny, RC Osijek, RC Pécs, RAC Pécs, Lions Pécs) 97 regisztrált vendég érkezett 2013. június 15-én, szombaton az I. Dél-Dunántúli Régiós Rotary Sárkányhajó versenyre.
A humanitárius cél a Fogászati Klinika Gyermekfogászati fejlesztése volt.

A rendezvénynek az orfűi Jurtatábor adott otthont. A Pécsi Rotaract segítségével a regisztráció után Kékes Ferenc elnök köszöntötte a versenyzőket / vendégeket. Szabó László főszervezőtől hallhattuk a legfontosabb tudnivalókat.

A 2 db 10 fős sárkányhajó vízhez cipelése, majd felszerelése után kezdődött a csapatok 2 csoportba sorsolása, majd a parton az oktatás.

Kitűnő, nyári időben minden Club különböző színű egyenpólóban pompázott.

Minden csapat legalább háromszor szállt vízre. A dobosok adták az evezés ütemét. Mindenkit elragadott a versenyzés heve, komoly erőfeszítéseket tett minden résztvevő a győzelem megszerzése érdekében. Sokszor nagyon szoros verseny volt a 2 vízen levő egység között.
A Rotary Sárkányhajó verseny pikantériája az lett, hogy az Első Pécsi Lions Club-ból érkezett barátaink vehették át a győztesnek járó kupát. A 2. helyet RC Kaposvár, a 3. helyet RC Kozármisleny, a 4. helyet RAC Pécs szerezte meg. RC Baja, RC Osijek és RC Pécs osztozott az 5. helyen egy ritka keresztbe verés miatt.

A szokatlan sport terhelés után mindenkinek jól esett az ebéd, melyet a régióban élő rotarys barátaival oszthatott meg.

Köszönet mindenkinek, aki eljött a versenyre, illetve segített annak sikeres lebonyolításában.
Képgaléria


» ABLAK BEZÁRÁSA «