2014. február 01. - Rotary Jótékonysági bál
2014. március 26., szerda
Clubunk ebben az évben is a Palatinus Szálló Bartók Béla termében tartotta jótékonysági farsangi bálját
ROTARY CLUB PÉCS JÓTÉKONYSÁGI BÁLJA

2014. 02. 01.

Clubunk ebben az évben is a Palatinus Szálló Bartók Béla termében tartotta jótékonysági farsangi bálját

A báltermet Rotary Club tagjai hozzátartozóik, és meghívott vendégeik zsúfolásig megtöltötték. Nem csak a Régió Clubjai Kozármisleny és Szekszárd, hanem más távolabbi Clubok, mint Budapest-Budavár, Budapest Center, a Kecskemét, Szentes-Csongrád Clubok is képviseltették magukat. A Disztrikt vezetését Balogh György kormányzó helyettes, valamint Lengyel Tamás DG 2014/2015 képviselték. A pécsi civilszervezeteket a Szent-György lovagrend és a Lions Club tagjai képviselték.

Eördögh Zsolt elnök köszöntése után Csizi Péter Pécs város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket és méltatta a Rotary tevékenységét. Ezt követően került sor Paul Harris Díjak átadására, amelyet idei évben két hölgy tagunk Gonda Ágnes és V. Harcos Kornélia kaptak meg. Mindketten elsősorban a diákcserében végzett munkájukért részesültek ebben a Rotaryban adományozható legmagasabb kitüntetésben. A díjakat Heinemann István Örökös tiszteletbeli Elnök méltatása után, Lengyel Tamás DG 2014/2015 Eördögh Zsolt és Csizi Péter Alpolgármester adták át.

A méltatásokból néhány kiragadott mondat:
„GONDA Ágnes tanár és turizmusszervező 2008-tól az RC PÉCS tagja. Először a club ifjúsági felelősének segítőjeként, majd a 2011/2012 évtől a Club ifjúsági felelőseként foglalkozik az egy évre kiutazó és a nálunk csereként tartózkodó fiatalok szervezésével, felügyeletével. Tartja a fogadószülőkkel és fogadó középiskolákkal a napi kapcsolatot. A folyamatos sok munkával járó felelősségteljes feladatát profi módon látja el. A club nemzetközi kapcsolataiban, angol nyelvtudásával tolmácsként segít. A club humanitárius tevékenységében kezdeményező és aktív résztvevő. A 2013/2014 rotaris évtől a Disztrikt team tagjaként régiós hosszú utas Cserediák felelős.

V. HARCOS Kornélia építészmérnök 2008-tól az RC PÉCS tagja. Már második éves Rotary-s tagként elvállalja a Clubmesteri feladatokat. 2010-ben jelentős segítséget nyújt a Rotary Club Kaposvár megalapításában, aminek elismeréseként a Kaposvári Club tiszteletbeli tagjának választja. Közben a Pécsi Club készül a 20 éves Charterére. Építészmérnökként megtervezi és engedélyezteti az alapítás emlékére a Rotary sétányon felállított emlékkövet és pihenőt. A Club humanitárius tevékenységét segítve 2012-ben elkészíti a gyermekklinika onkológiai osztálya Nővér Pihenőjének belsőépítészeti terveit. 2012/2013 évtől az 1911-s Disztrict ifjúsági rövidutas felelőse. Minden vállalt feladatát lelkiismeretesen profi módon látja el.”

A bál megnyitása előtt már hagyományosan a Művészeti Szakközépiskola növendékei adtak zenei és balett műsort.

A bált éjfélkor jótékonysági célokra adott tombolajegyek sorsolása szakította meg. Ezt követően a tánc a szórakozás a baráti beszélgetés hajnali 3 óráig tartott. Mindenki jó érzéssel tért haza.

Jót szórakoztunk és a bál nyereségét humanitárius céljainkra tehetséges diákjaink támogatására használtuk fel.

Pécs, 2014-05-31

Heinemann István
Képgaléria


» ABLAK BEZÁRÁSA «